Cerca:
 

Laudate Pueri

Amb Juan de la Rubia i Lluís Vilamajó

Fitxa Artística

Veus – Cor Infantil Amics de la Unió

Josep Vila Jover, director
Juan de la Rubia, orgue
Lluís Vilamajó, director convidat

 

Enregistrament

Properament podrem escoltar l’enregistrament del concert gravat per Catalunya Música

Laudate Pueri és un concert que mostra els colors, les olors i les textures que cada compositor i època utilitzen com a recurs narratiu o descriptiu. Lluís Vilamajó, director convidat, i Veus – Cor Infantil dels Amics de la Unió uneixen les seves forces per a oferir un programa que presenta un ventall ampli en matisos interpretatius. Tot plegat acompanyat pel prestigiós organista Juan de la Rubia.

Elements com la incidència en el text, l’expressió de les emocions o la descripció de paisatges es transmeten amb l’acurat treball del director i la ductilitat del cor, tot mostrant una àmplia panoràmica musical. La proposta es concreta doncs amb un concert que mostra una selecció d’obres dels segles XIX i XX ordenades amb una lògica temporal. La dolçor de les veus blanques s’embolcalla amb el so de l’orgue, que pren una importància cabdal.

El concert es divideix en tres blocs que flueixen entre improvisacions de l’organista. En un principi, s’interpreta un recull d’obres delicades del romanticisme alemany: Mendelssohn i Brahms són els compositors escollits per transformar textos sagrats en complexes peces musicals. Més endavant, s’interpreten dues obres de compositors francesos dedicades a la verge: una missa brillant composta per Gabriel Fauré i les lletanies del modernista François Poulenc, dedicades a la Verge bruna de Rocadur. Finalment, s’obre el tercer bloc dedicat a dos compositors de la nostra terra: Àngel Rodamilans i Pau Casals, creadors d’obres escrites en honor a la Verge de Montserrat.

Consulta les properes representacions de Laudate Pueri

Web de l'organista

juandelarubia.com

Web de l'organista

juandelarubia.com

Mecenes

Patrocinadors

Amb el suport de

I la col·laboració de